Brain Gym seminarji
delavnice
licence

Aktualni seminarji

Kliknite na posamezen seminar, da dobite datume in povezave s podrobnostmi.

Spodaj sledi seznam seminarjev, ki so na voljo in se bodo razvrstili preko leta. Praviloma začetne seminarje izvajam v jesenskem in pomladnem semestru, nadaljevalne pa enkrat letno. Če izbrani seminar trenutno nima razpisanega roka, lahko oddate informativno prijavo in vas o datumu obvestim takoj, ko bo znan. … večina pa datume že ima:)

Večino seminarjev izvajam na Brezjah na Gorenjskem, na vašo željo, pa tudi v vašem kraju ali kolektivu.

Nepogrešljivo orodje/The Essential Tool

Terry Webb

Pogoj za udeležbo: poznavanje osnovnih vaj Brain Gym - BG26. IZVEDBA POTRJENA. Imamo še nekaj prostih mest.

Z dotikom do zdravja/Touch For Health

1. stopnja/Module 1

Vinciane Schoenmaekers

Seminar je pogoj za udeležbo na seminarju Brain Gym 301. Predznanje ni potrebno. Skupina se polni. Vabljeni.

Brain Gym 301

Poglobljen seminar, 7 dimenzij

Seminar na 3. stopnji izobraževanja.

Potrebno izpolniti vse pogoje za udeležbo (Brain Gym 201, 301, Z dotikom do zdravja 1 ter 4 študije primera)

24. - 27. 10. 2022

Brain Gym 401

Seminar za pridobitev licence učitelja/svetovalca Brain Gym

Seminar na 4. stopnji izobraževanja.

Potrebno izpolniti vse pogoje za licenco učitelja/svetovalca.

28. - 31. 10. 2022

Izberite Brain Gym izobraževanje zase:

Sledijo seminarji v kronološkem zaporedju.

Rok za prijavo in njeno potrditev s plačilom akontacije (ali poslano naročilnico) je 10 dni pred izvedbo vsakega seminarja. Po tem datumu se kotizacija poviša za 10%.

obseg: 32 ur , kotizacija:zgodnja prijava (do 25. 6. 2022) 540 EUR, kasneje 560 EUR, učiteljica:  Mojca Vilfan • priročnik: 132 strani v angleščini; seminar bo potekal v slovenščini

Seminar na tretji stopnji izobraževanja v okviru Edu-K, obvezen za pridobitev licence Brain Gym učitelja/svetovalca ali le kot obogatitveni seminar za lastno razumevanje in rabo Brain Gyma.

VEČ O SEMINARJU BRAIN GYM 301 in pogoji za udeležbo

 

obseg: 32 ur , kotizacija: zgodnja prijava (do 25. 6. 2022) 580 EUR, kasneje: 610 EUR, učiteljici: Kay McCarroll in Mojca Vilfan •

Seminar na četrti stopnji izobraževanja v okviru Edu-K, zaključni seminar za pridobitev licence Brain Gym učitelja/svetovalca. Pred seminarjem je potrebno izpolniti vse zahteve potrebne za pridobitev licence (študije primera, predhodni seminarji).

Gradivo in seminar bosta tokrat še izvedena v angleškem jeziku z možnostjo prevajanja.

VEČ O SEMINARJU BRAIN GYM 401 in pogoji za udeležbo

PRIJAVA

 

obseg: 16 ur, kotizacija: 230 EUR • Inštruktorica: Mojca Vilfan • priročnik: 135 strani (knjiga Brain Gym: Priročnik za učitelje, vključena v kotizacijo)

Seminar, namenjen vsem, ki se želite naučiti vseh vaj Brain Gyma, njihovih različic in uporabe v vsakdanu. Seminar ne zajame zapletenih postopkov. Vse naučeno lahko takoj uporabite in spodbujate gibanje v razredu, skupini ali doma, izobraževanje pa nadaljujete v smeri Brain Gym Facilitator/Usmerjevalec gibanj Brain Gym.

 

VEČ O SEMINARJU

 

PRIJAVA

Cena za ponovitev je drugič nižja. Prijava, če se seminarja udeležujete ponovno.

PRIJAVA NA PONOVITEV SEMINARJA

obseg: 8 ur , kotizacija: 130 EUR • Inštruktorica: Mojca Vilfan • priročnik: 76 strani

Brain Gym za otroke različnih sposobnosti; praktičen, namenjen staršem in strokovnim delavcem, ki potrebujejo orodja za spodbujanje naravnega učenja … avtorice programa Movement Based Learning Cecilie Koester)

Posebej primerno, ko želimo podpreti temelje za učenje, ki smo jih oblikovali v najzgodnejšem otroštvu in so osnova za naravno učenje ter za tiste, ki  opažajo upočasnjen razvoj ali upad gibalnih spretnosti in usklajenega delovanja telesa. Uporabno v praksi, ko bi radi spodbudili usklajeno gibanje v razredu, skupini ali doma in tako podprli sproščeno življenje in učenje na višjih nivojih.

Spletna stran sistema MBL z več informacijami o avtorici in programu

Seminar bomo izvedli ob upoštevanju vseh trenutnih priporočil in odlokov.

VEČ O SEMINARJU GRADNIKI GIBANJA

Za pridobitev licence učitelja MBL je potrebno ta seminar narediti dvakrat. Cena za ponovitev je drugič nižja. Prijava, če se seminarja udeležujete ponovno.

INFORMATIVNA PRIJAVA

Rok za prijavo in njeno potrditev s plačilom akontacije (ali poslano naročilnico) je 10 dni pred izvedbo vsakega seminarja. Po tem datumu se kotizacija poviša za 10%.

obseg: 24 ur , kotizacija: 350 EUR, inštruktorica: Mojca Vilfan • priročnik: 100 strani

Osnovni seminar na prvi stopnji izobraževanja v Edu-K. Izhodišče za vsa nadaljnja izobraževanja in pridobivanje licence. Praktičen seminar, ki zajame vso teoretično podlago, pa tudi poglobljene postopke in 26 vaj, ki omogočajo poglobljeno individualno delo z drugimi ali delo na sebi. Primeren za starše, strokovne delavce v šolah, vrtcih, centrih, pa tudi za posameznike, ki si želijo pridobiti orodij za osebno rast. Konkretne ideje za gibanje v razredu ali skupini, pa tudi doma ali na delovnem mestu.

Ob petkih seminar vedno začnemo popoldne, ob 15. uri.

VEČ O SEMINARJU BRAIN GYM 101

Za pridobitev licence učitelja/svetovalca je potrebno ta seminar narediti dvakrat. Cena za ponovitev je drugič nižja.

PRIJAVA

PRIJAVA NA PONOVITEV SEMINARJA

obseg: 8 ur, kotizacija: 130 EUR • Inštruktorica: Mojca Vilfan • priročnik: 41 strani

Je moj otrok ali moji učenci v razredu res pripravljen na šolsko delo? Ima razvite temeljne spretnosti za sproščeno in uspešno delo v šoli? Si želim idej, kako otroka v predšolskem obdobju podpirati v razvoju osnovnih spretnosti za gibanje in učenje?

 • Na seminarju spoznamo in konkretno preskusimo kako sproščeno delo v sredinskem polju, ponotranjenje zgodnjih faz razvoja, prostorska orientacija in zaznavanje globine ter lastno zavedanje v povezavi z gibanjem in ostalimi čutili vplivajo na naše sposobnosti branja, pisanja, kreativnosti …
 • Ideje za najmlajše ter spodbude za delo v vrtcu, šoli ali doma.
 • Konkretne ideje, kako povečati usmerjeno gibanje v razredu ali skupini.

 

Seminar bomo izvedli  v živo. Po aktivni udeležbi na celotnem seminarju, udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na 8-urnem izobraževanju (ki ga lahko uporabijo za napredovanje v sistemu napredovanja v V-I) in originalen certifikat BTi. Seminar je eden od licenčnih seminarjev v okviru Brain Gym International in je lahko eden od seminarjev za pridobitev licence učitelja/svetovalca.

VEČ o seminarju

PRIJAVA

Ste se morda seminarja že udeležili, pa veste, da bi z veseljem znanja in izkušnje s prvega obiska dopolnili ali pa ste se prvič seminarja udeležili online, pa bi radi tudi izkušnjo v živo? Cena za ponovitev je  nižja. Na seminarju boste uporabili priročnik s prve udeležbe.

PRIJAVA NA PONOVITEV SEMINARJA

obseg: 16 ur, kotizacija: 335 EUR • Učitelj: Terry Webb • priročnik: 135 strani

Seminar bomo izvedli na treh stopnjah, zato vabljeni začetniki ali tisti, ki ste se že udeležili začetnih stopenj seminarja v avgustu 2022. Več podrobnosti sledi.

VEČ O SEMINARJU NEPOGREŠLJIVO ORODJE

INFORMATIVNA PRIJAVA

Seminar bo izveden februarja 2023, lahko oddate informativno prijavo in boste obveščeni, ko bo razpisan.

obseg: 32 ur (2×16 ur), kotizacija: 520 EUR, inštruktorica: Mojca Vilfan • priročnik: 154 strani • Brezje

Predvidena izvedba: marec 2023 (dvakrat sobota in nedelja)

Edinstven sistem, kombinacija osnovnega Brain Gyma in Gradnikov gibanja, ki nas uči natančnega opazovanja otrok in tega, kako za vsakega otroka ali odraslega pripraviti spodbuden prostor v katerem bo lahko napredoval. Zakladnica postopkov in pristopov za vsakega starša, učitelja, vzgojitelja, svetovalca … Ideje za tiste, ki se vam je zdelo, da zaradi omejenih spretnosti otrok težko spodbujate gibanje v skupini ali uporabljate postopke in vaje Brain Gyma.

Seminar bomo izvedli v živo na Brezjah po vseh aktualnih priporočilih v trenutni situaciji.

   

Spletna stran sistema MBL z več informacijami o avtorici in programu

pdf    

Rok za prijavo in njeno potrditev s plačilom akontacije (ali poslano naročilnico) je 10 dni pred izvedbo vsakega seminarja. Po tem datumu se kotizacija poviša za 10%.

INFORMATIVNA PRIJAVA

obseg: 16 ur, kotizacija: … EUR do …, kasneje … EUR • Inštruktorica: Mojca Vilfan • priročnik: 58 strani

Predvidena izvedba: maj 2023 (sobota in nedelja)

Kako mi poznavanje dominant nega profila pomaga k uspešnejšemu učenju? Kako mi poznavanje dominantnega profila drugih pomaga pri razumevanju njihovega učenja?
Seminar, na katerem res odkriješ pravi pomen Brain Gyma® in dodaš še veliko novega.

pdf

INFORMATIVNA PRIJAVA

video OBO

Rok za prijavo in njeno potrditev s plačilom akontacije (ali poslano naročilnico) je 10 dni pred izvedbo vsakega seminarja. Po tem datumu se kotizacija poviša za 10%.

S tem seminarjem postanete Licencirani usmerjevalec Brain Gyma in lahko učite 16-urni seminar Brain Gym® 104 ter izvajate delavnice  v obsegu do 6 ur.

Idealno za učitelje, vzgojitelje in druge strokovnjake, ki Brain Gym uporabljajo v svoji praksi, pa bi svojo dobro izkušnjo uporabe gibalnih dejavnosti radi posredovali naprej ali pa za tiste, ki si želite pridobiti licenco učitelja/svetovalca Brain Gyma, pa vam to predstavlja prvi korak v profesionalni rabi.

obseg: 24 ur, inštruktorica: Mojca Vilfan • slovensko gradivo

Pogoji za udeležbo:

 • seminar Brain Gym 101
 • seminar Brain Gym 104
 • 26 študij primera (oddane do 5.5. 2022)

VEČ O SEMINARJU BRAIN GYM 110

INFORMATIVNA PRIJAVA: pišite na saturn@braingym.si

Predvideni termin izvedbe: junij ali september 2023

Rok za prijavo in njeno potrditev s plačilom akontacije (ali poslano naročilnico) je …. Toje tudi rok za oddajo pisnih študij primera.

Nova možnost licenciranja.

S tem seminarjem postanete Licencirani učitelj Gradnikov gibanja in lahko učite 8-urni seminar Gradniki gibanja in profesionalno uporabljate Gradnike gibanja v svoji praksi.

Idealno za učitelje, vzgojitelje in druge strokovnjake, ki sistem že uporabljajo in bi ga radi posredovali naprej.

obseg: 8-16 ur, inštruktorica: Mojca Vilfan • slovensko gradivo

Pogoji za udeležbo:

 • seminar Brain Gym 170
 • seminar Gradniki gibanja

Po izvedenem seminarju je ptrebno narediti še naloge iz mentorskega programa in individualno vodenje s strani mentorja do izpolnitve pogojev.

Ker je seminar trenutno v fazi posodabljanja na svetovnem nivoju bodo cena,  obseg ur in zahteve usklajeni s trenutnim stanjem. Zaenkrat zbiram informativne prijave.

INFORMATIVNA PRIJAVA: pišite na saturn@braingym.si

Predvideni termin izvedbe: junij ali september 2023

obseg: 8 ur, kotizacija: 100 EUR, inštruktorica: Mojca Vilfan

Kako lahko starši, učitelji, vzgojitelji … učinkovit sistem Brain Gym® preprosto uporabijo pri vsakodnevnih izzivih doma ali v razredu. Enostavni primeri in različice dejavnosti, ki temeljijo na teoriji Edu-K in moji dolgoletni praksi uporabe sistema v razredih in oddelkih otrok različnih starosti in sposobnosti in jih lahko odnesete direktno vašim otrokom … ali pa jih kadarkoli uporabite samo zase.
Ker je bil Brain gym ustvarjen za učitelje in vzgojitelje, da bi lahko vsakodnevno v praksi podpirali učenje svojih otrok.

Informativna prijava

Za zaključene skupine in kolektive izvajam večino gornjih enodnevnih seminarjev, lahko pa se v skladu z vašimi željami, potrebami in aktualnimi dogodki dogovorimo za seminar, predavanje ali delavnice s področja Učenja z gibanjem, razvoja in posebnih izzivov v razvoju in učenju.

Primeri izobraževanj, prilagojenih raličnim starostnim skupinam:

 • Z gibanjem spodbujamo učenje
 • Avtizem
 • hiperaktivnost
 • uvodna Brain gym delavnice
 • Brain Gym in učenje z gibanjem proti stresu.
 • Spodbuda in podpora v razvoju porajajoče se pismenosti in senzomotorične integracije
 • Gibanje-igra-ucenje
 •  Učenje z gibanjem: naravno in sproščeno
 • Od zavedanja telesa do usklajenosti in udobja pri šolskih spretnostih

Če si želite izobraževanja v svojem kraju ali kolektivu, mi sporočite vaše želje.

Bi radi v svoji sredini poudarili, kako pomembno je gibanje za zdrav razvoj in naš vsakdan? Bi radi spoznali nekaj osnovnih zakonitosti in enostavnih dejavnosti, ki jih lahko uporabi vsak in s tem pomembno izboljša kvaliteto svojega življenja?

Če si želite predavanja ali delavnic v svojem kraju, ustanovi, društvu ali kolektivu, mi sporočite vaše želje.

Pri odjavi zaradi višje sile lahko vplačano akontacijo prenesete na naslednjo izvedbo.
Število mest na seminarjih je omejeno. Seminarji bodo izvedeni ob zadostnem številu prijav in ustreznih epidemioloških pogojih.

Želim si povezavo na posnetek FB predstavitve seminarjev jesen/zima z dne 13. 10. 2021

Se prvič spogledujete z našimi seminarji? Za lažje razumevanje in odločanje sledi seznam začetnih in nadaljevalnih seminarjev. Pri nadaljevalnih si pogoje za udeležbo pri vsakem oglejte pri opisu seminarja, na osnovne seminarje dobrodošli vsi, vsak s svojimi življenjskimi izkušnjami

OSNOVNI SEMINARJI

Dobrodošli vsi, predznanje ni potrebno: - BRAIN GYM 101: Odkrijmo ravnot. v vsakd. življenju - BG 104: 26 dej. Brain Gyma - BG 105: Double Doodle Play - BG 170: Brain Gym za otroke s PP - GRADNIKI GIBANJA - Z DOTIKOM DO ZDRAVJA, modul 1

NADALJEVALNI SEMINARJI:

- BG 201: Optimalna organizacija možganov - BG 301: Poglobljen, 7 dimenzij - BG 110 - učiteljski za Usmerjevalca gibanj BG z licenco - BG 401 - učiteljski za učitelja/svetovalca BG z licenco - Nepogrešljivo orodje
licenciranje

Se prijavljate na seminar kot samoplačnik ali vam seminar plača ustanova? Postopek sledi:

kako se prijaviti na seminar

če sem SAMOPLAČNIK

NAKUP V TRGOVINI

sledite povezavam in opravite nakup izbranega seminarja v trgovini; prijava postane veljavna ob plačilu AKONTACIJE (ali celotnega zneska); POTRDITE MAIL, da lahko pošiljamo obvestila
Vprašaj več

kako se prijaviti na seminar

če bo plačnik USTANOVA

NAKUP V TRGOVINI

naredite kot zgoraj, a na koncu izberite DIRECT BANK TRANSFER, nič ne plačate, v sporočilo napišete, kdo bo plačnik; PRIJAVA JE POTRJENA, KO DOBIM NAROČILNICO na mail.
Vprašaj več

Pregled: Brain gym izobraževanja

BRAIN GYM LICENCA

Vsako od zgornjih Brain Gym izobraževanj vam da znanja in kompetence, da naučeno uporabljate zase ali pa elemente sistema vključujete v svoje profesionalno delo.

Če si želite sami izvajati Brain Gym izobraževanja ali Brain Gym izvajati profesionalno v svoji praksi, za to potrebujete Brain gym licenco. Sledi par različnih poti do profesionalne rabe sistema. Prosim, da me vprašate o novostih in konkretnih možnostih za pridobitev Brain gym licence v Sloveniji ali tujini na saturn@braingym.si.

Ker je za vsak zaključni seminar pri pridobivanju licence potrebno zagotoviti pogoje/izpolniti zahteve, se za seminar oglasite prej, da jih lahko do seminarja po navodilih dosežete.

Brain gym učitelj ali svetovalec z licenco Brain Gym International

Lahko profesionalno uporablja Brain Gym v zasebni praksi in/ali uči seminar Brain Gym 101.

Pogoji za pridobitev licence

osnovni seminarji na vseh 4 stopnjah; dvakrat na prvi stopnji (skupaj 128 ur), izbirni seminarji v obsegu 16 ur, seminarji na temo fiziologije in kineziologije (Z dotikom do zdravja,16 ur), študije primerov; obnavljanje licence na 4 leta in članstvo v BTi
vprašaj več

Učitelj in svetovalec Gradnikov gibanja z licenco MBL

Lahko profesionalno uporablja MBL v zasebni praksi in/ali uči seminar Gradniki gibanja.

Pogoji za pridobitev licence

zaključeni seminarji Gradniki gibanja (8 ur), Brain gym 170 (32 ur), MBL Teacher Training (8 ur), ponovitev seminarja Gradniki gibanja (8 ur) ter 7 študij primera in posnetkov; obnavljanje licence na 3 leta
Vprašaj več

Usmerjevalec gibanj Brain Gym z licenco Brain Gym International

Lahko uči seminar Brain gym 104 in krajše uvodne seminarje/delavnice do 6 ur, kjer uči osnovne vaje iz sistema Brain Gym.

Pogoji za pridobitev licence

zaključeni seminarji Brain gym 101, Brain gym 104 in Brain gym 110; 26 študij primerov; obnavljanje licence na 4 leta in članstvo v BTi
Vprašaj več
close