PREDAVANJE IZ SISTEMA NEPOGREŠLJIVO ORODJE

PRIJAVA NA DELAVNICO

Prosim preberite in izpolnite spodnjo tabelo.

Učitelj: Terry Webb, Južna Afrika, Kinezolog, svetovni učitelj in avtor programa The Essential Tool/Nepogrešljivo orodje

 

  • PREDAVANJE IZ SISTEMA NEPOGREŠLJIVO ORODJE

    Vabljeni starši, učitelji, terapevti, pedagogi in vsi, ki želite orodje, da sebe podprete v življenju. Predavanje bo dopolnilo vsebino lanskega predavanja, njegovih seminarjev in vsega vašega znanja in razumevanja učenja.

    Terry Webb, učitelj, kineziolog in avtor sistema Nepogrešljivo orodje iz Južne Afrike, nam bo predstavil svoje poglede na ležečo osmico kot diagnostično in/ali terapevtsko sredstvo ter to povezal z delovanjem možganov in s spretnostmi, ki jih naši šolarji v prvih letih potrebujejo za uspešno učenje.

    Predavanje bo izvedeno online preko ZOOMa v četrtek: 4. 4. 2024, od 16. – 18. ure. Povezavo prejmete pred predavanjem po plačani kotizaciji.

 

POGOJ ZA UDELEŽBO:                                                

  • Za predavanje ni pogojev za udeležbo. Dobrodošli vsi ne glede na predznanje in predhodne izkušnje.

 

CENA:

  • 15
  • za člane društva Brain Gym Slovenija je cena delavnice 10€  (ob nakupu predavanja v trgovini uporabite kodo za popust).

 

LOKACIJA: predavanje bo izvedeno online, preko ZOOMa. Povezavo na predavanje boste prejeli pred izvedo na e-naslov, ki ga boste podali ob prijavi.

JEZIK: predavanje bo prevajano v slovenski jezik.

 

Za dodatne informacije ali pomoč, vprašajte Mojco  na 041 358 076 ali info@braingym.si

NA SEMINAR SE PRIJAVITE Z NAKUPOM PREDAVANJA V SPLETNI TRGOVINI.

Če je plačnik vaša ustanova/organizacija/podjetje, mi pošljite naročilnico, da plačniku izdam e-račun. (Vseeno potrdite nakup v spletni trgovini in zaključite s plačilom preko računa; v sporočilo napišite opombo, kdo je plačnik, na info@braingym.si pa mi pošljite naročilnico izdano na Izobraževalni zavod Saturn.)

Vaša prijava postane veljavna ob plačilu akontacije v višini 25% kotizacije na TR Izobraževalnega zavoda Saturn: SI56 6100 0002 3488 121 pri Dh, PE Jesenice. V namen napišite ‘Priimek predavanje Terry Webb 2023’. Račun za plačilo boste prejeli po plačani celotni kotizaciji.

Nepogrešljivo orodje (za učitelja) je risba ležeče osmice, obrnjene na bok (imenovane Lena osmica), kot jo je leta 1974 predstavil Paul Dennison, ustanovitelj sistema Brain Gym®. Na prvi stopnji seminarja boste spoznali 14 osnovnih kvadrantov, ki predstavljajo in nas vodijo v prepoznavanju izvirov učnih blokad/izzivov na nezavednih telesnih področjih. Na drugi stopnji se osredotočimo na pet elementov, 12 meridianov in dodatnih 8 kvadrantov ter njihove učinke na učenje v razredu. Na tretji stopnji v obliki osmice prepoznavamo razvitost in integracijo nekaterih za učenje pomembnih refleksov.

Delali bomo s telesnim, čustvenim, miselnim, duhovnim in intelektalnim razvojem ter možnimi izzivi, ki omejujejo napredek; s procesi in ravnotežjem v levi in desni možganski polovici ter se naučili zakaj sta hidriranost in motorični korteks tako pomembna za branje, pisanje in črkovanje. Ker ležečo osmico v tem primeru rišemo zato, da nam bo služila kot orodje za ocenjevanje, se boste naučili, kako oblikovati risbo in pravilno uporabiti risalno orodje, da bi zagotovili pravilno interpretacijo risbe. Uporabljali bomo praktične primere uporabe ležeče osmice učencev s šol vsega sveta ter vadili in se ob vodenju urili v branju in interpretaciji področij, vidnih v Leni osmici.

Nepogrešljivo orodje vas bo presenetilo tako, kot niste niti pričakovali, da je mogoče. Odstira nam najpomembnejše učne ovire, ki jih učenci srečujejo vsak dan v šoli in doma. Ko te ovire enkrat prepoznamo, se lahko nanje usmerimo in opolnomočimo učence, da dosežejo svoje največje zmožnosti, ki jim zagotavljajo v življenju delati boljše odločitve.

Na predavanju se bomo naučili pravil risanja in prepoznavanja osnovnih kvadrantov risbe, kar nam bo omogočilo enostavno rabo v praksi.

Terry Webb

 
Južna Afrika